Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Άγγελος Κυριάκου: Εύκολη η απόφασή μου να έρθω στον Παναλίαρτο


Ο Παναλίαρτος, εκτός από ποδοσφαιρικά, ανεβαίνει κατηγορία και... επικοινωνιακά, καθώς από σήμερα θα υπάρχει το επίσημο blog της ομάδας, μέσα από το οποίο θα μπορείτε να διαβάζετε κυρίως συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της ομάδας, αλλά και οτιδήποτε νέο προκύπτει.

Το ποδαρικό σε αυτή την προσπάθεια, την κάνει ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Κυριάκου. Στη συζήτησή μας, που κράτησε περίπου 45 λεπτά στα γραφεία της ομάδας, είδα έναν άνθρωπο απλό, προσγειωμένο, ο οποίος ξέρει που έχει έρθει, ξέρει τι θέλει να πετύχει και ο οποίος ξέρει πολύ μπάλα. Οποιος έχει την τύχη να έχει συζητήσει έστω και λίγο μαζί του για ποδοσφαιρικά και τακτικά θέματα, θα το έχει καταλάβει. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι ο βοηθός και το δεξί του χέρι στο πάγκο, ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος τον φωνάζει "δάσκαλο"!
Αν κοιτάξουμε το ποδοσφαιρικό και το προπονητικό του παρελθόν, θα καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ως ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει 9 φορές το κύπελλο Βοιωτίας και έχει κερδίσει την άνοδο στη Δ' εθνική 3 φορές, έχοντας παίξει στη συγκεκριμένη κατηγορία για 10 χρόνια, με πάνω 300 συμμετοχές. Επίσης, έχει αγωνιστεί και στα επαγγελματικά σαλόνια της Γ' εθνικής με τον Α.Ο Θήβα, μεταξύ άλλων, όντας ο αρχηγός της ομάδας για 4 χρόνια!

Στην προπονητική καριέρα, η οποία ξεκίνησε το 2007, με το δίπλωμα στο Uefa B της προπονητικής, έχει πετύχει εξίσου σημαντικά πράγματα, όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Β' τοπικό με τον Απόλλων Ακραιφνίου, τον οποίο οδήγησε στην άνοδο χωρίς ήττα όλη τη χρονιά, την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α' τοπική κατηγορία με το Δίστομο, αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου με τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά έδινε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η συνέντευξη - συζήτηση -  που είχαμε, καθώς ήθελα ο κόσμος του Παναλιάρτου, ο οποίος δεν ασχολείται καθημερινά με το ποδόσφαιρο και τις τοπικές κατηγορίες, να μάθει ποιος είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, για τον οποίο όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, μιλάνε για τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν.

- Κόουτς, αφού μιλήσαμε για την ποδοσφαιρική και την προπονητική σου πορεία μέχρι στιγμής και βοηθήσαμε τον κόσμο, ο οποίος δεν σε ξέρει καλά, να σε γνωρίσει, θα ήθελα να μου πεις αν ήταν εύκολο να έρθεις στον Παναλίαρτο και αν ναι, τι ήταν αυτό που σε έκανε να δεχθείς την πρόταση της διοίκησης.

"Πήρα εύκολα την απόφαση να έρθω στον Παναλίαρτο, καθώς έχω πίστη στους ανθρώπους που κάνουν αυτή την προσπάθεια, οι οποίοι με σταθερά βήματα, θέλουν να δώσουν ξανά στην ομάδα την χαμένη λάμψη της. Η ομάδα του Αλιάρτου ήταν μια καινούρια πρόκληση στην προπονητική μου καριέρα. Οποιος γνωρίζει την ποδοσφαιρική ιστορία στη Βοιωτία, θα δει ότι ο Παναλίαρτος είναι ένα πολύ μεγάλος μέγεθος, με μεγάλο πληθυσμό και θα τον παρομοίαζα σαν έναν γίγαντα, που κοιμήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και με ένα νεανικό ρόστερ, καθώς το 50% των παικτών μας, είναι μικροί σε ηλικία, με καλές προοπτικές εξέλιξης και τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ δουλειά. Αρχικά ο σχεδιασμός είχε γίνει για το Β' κατηγορία στα τοπικά πρωταθλήματα, ωστόσο παρά το γεγονός ότι θα αγωνιζόμαστε στο Α' τοπικό, δεν άλλαξαν πολλά στον τρόπο που προετοιμαζόμαστε και στόχος μας είναι η καθιέρωση σε αυτή την κατηγορία."

- Εχετε συζητήσει κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο με τη διοίκηση της ομάδας;

"Δεν έχουμε μιλήσει για τους χρονικούς ορίζοντες της συνεργασίας μας, ωστόσο υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, αλλά και ταύτιση απόψεων σε θέματα που ξεκινούν από τις ακαδημίες, μέχρι την πρώτη ομάδα."

- Ως προπονητής, ποιος είναι ο στόχος σου και τι θέλεις να πετύχεις μέσα από τη δουλειά σου;

"Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε, μέσα από τη σωστή δουλειά με τους προπονητές - δασκάλους, τα παιδιά μπορούν να φτάσουν σε μια ηλικία 15 - 16 χρονών και να έχουν πολλά εφόδια για την ποδοσφαιρική τους πορεία. Σε θέματα τεχνικής, τακτικής, δύναμης, ρυθμού, αλλά και σωστής φιλοσοφίας. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι ομάδα που θα έχει βάση τα δικά της παιδιά και που ο κόσμος θα είναι η δύναμή μας. Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν."


- Το πρώτο επίσημο ματς είναι σε λίγες εβδομάδες. Θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

"Θα είμαστε. Τα αποτελέσματα των φιλικών, όπως έχουν δει όλοι είναι πολύ καλά και η προετοιμασία μας προχωράει πολύ θετικά. Βλέπω πράγματα που ζητάω από τους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι στο διάστημα το οποίος μας απομένει, θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, με στόχο να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος."

- Ο κόσμος του Αλιάρτου, δείχνει να έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Έχεις να του δώσεις κάποιο μήνυμα;

"Ο κόσμος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια που κάνουμε. Εχω δει ότι στηρίζει πολύ την ομάδα και μου αρέσει αυτό. Σε όλα τα φιλικά που έχουμε δώσει, γεμίζει το γήπεδο και αφού πρώτα τον ευχαριστήσω, θέλω να του πω ότι θα τον χρειαστούμε και στη συνέχεια, ειδικά στα επίσημα παιχνίδια, καθώς παίρνουμε δύναμη από αυτόν."

- Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του σημερινού παιχνιδιού (2-2 εντός έδρας με τον Παμβαγειακό), είχαμε τον τραυματισμό του βασικού μας επιθετικού, Κώστα Ρούσση. 

"Ναι, ήταν μια άτυχη στιγμή. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο τραυματισμός του Κώστα είναι πιο σοβαρός απ'ότι υπολογίζαμε στην αρχή και θα μας λείψει όσο χρονικό διάστημα μείνει εκτός, καθώς πρόκειται για έναν από τους βασικούς πυλώνες ολόκληρης της ομάδας και στο ποδόσφαιρο που προσπαθούμε να παίξουμε φέτος. Ομως, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν και γενικά έχω δείξει ότι υπολογίζω εξίσου το ίδιο όλους τους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα."

Κάπως έτσι κλείσαμε τη συζήτησή μας, την οποία προσωπικά την ευχαριστήθηκα πολύ. Ενας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, λέει ότι ο προπονητής είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα και αν αυτό ισχύει, τότε ο Παναλίαρτος έχει χτυπήσει "φλέβα χρυσού".

Επιμέλεια: Xρήστος Βαγενάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγγελος Κυριάκου: "Νίκη με τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική σημασία"

Στη σημαντικότητα της νίκης αναφέρθηκε μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του Παναλιάρτου, Άγγελος Κυριάκου.